woensdag, 08 mei 2019 09:11

De Ladder: het laatste nieuws

Vertraagd door andere activiteiten betrekking hebbende op golf, is het er niet eerder van gekomen jullie het laatste nieuws te melden over de Ladder wedstrijden Mannen.

Zoals je weet en nog kunt zien in het clubhuis, zijn er bij de mannen op de 1e plaats 3 heren geëindigd met eenzelfde score. Leo Scholte, Hans van der Zwet en Peter Staats hadden ieder 18 punten behaald. Daar moest natuurlijk eigenlijk wel een vervolg op komen: een Play-off.

De toernooicommissie heeft de heren uitgedaagd een Play-off te gaan spelen.

Op vrijdag 19 april heeft deze Play-off plaatsgevonden. Het was een spannende en eerlijke strijd. Ideale omstandigheden, een (tijdelijke) qualifying baan, helaas was de pers verhinderd.

Omdat de EGA handicap verschillend is, verschilde ook het “aantal slagen mee”: Leo kreeg er slechts 4 mee, Hans 7 en Peter 8. Dus: toch weer spannend “tot de laatste hole geholed is. Dan pas wordt duidelijk wie de sterkste blijkt te zijn. Zo ook in deze wedstrijd.

Het aantal Stableford punten dat behaald werd en dus de uitslag bepaalde is:

Leo      38 slagen       12 Stbf

Hans   37 slagen        14 Stbf

Peter  36 slagen         17 Stbf

De winner bij de Heren Ladder 2018 is Peter Staats.

Van harte gefeliciteerd Peter.

De toernooicommissie waardeert het zeer dat jullie de ultieme uitdaging zijn aangegaan en de wedstrijd hebben gespeeld.

Volgend jaar is er een kans op een revanche. Nieuwe kansen, andere omstandigheden, nog meer deelnemers wellicht, maar gewoon wel weer een Ladder Wedstrijd in poules van 5. Dat blijkt goed te werken. Na de zomer horen jullie daar weer meer over.

Namens de toernooicommissie,
Ank Scholte
Maria van Ruiten

ladder sky symbolizing success 157813401 2

 


Copyright Golfclub Ter Specke © 2017 - 2022