maandag, 25 maart 2019 11:40

Lente-golftoernooi om van te smullen

Terwijl het toernooi vorig jaar in verband met de toen nog heersende vorst snel was omgedoopt in MIDWINTER-golftoernooi, deed het Lente-golftoernooi van zondag 24 maart 2019 zijn naam wel eer aan met ideale omstandigheden ofwel een strakblauwe lucht en een overheerlijk zonnetje. Nadat iedere deelnemer zich al warm had gedraaid op de driving range, deed de wedstrijdjury bij monde van Maria van Ruiten en Peter Staats uitleg over de spelvorm greensome. Daarbij wordt binnen een flight gespeeld in een team van 2 personen tegen een ander team van 2 personen. Beide spelers van hetzelfde team slaan af, zij kiezen vervolgens naar hun inzicht de bestliggende bal en spelen daar om en om mee verder. Dit alles met als uitgangspunt dat over de 18 holes het aantal keren dat voor een bestliggende bal wordt gekozen voor beide spelers gelijk is. Voor wat betreft de handicapverrekening was de gezamenlijke playing handicap gedeeld door 2. Na de uitleg werd het sein op groen gezet en konden de 36 golfers zich met het nodige enthousiasme verdelen over de 9 afslagplaatsen van het wedstrijdterrein.

Nadat een foutparkeerder bij de afslag van hole 2 met het kenteken “HO-LE-19” van een prent was voorzien, kon de strijd eindelijk losbarsten. Belangrijke local rule van de dag was, dat wij voorbijrazende fietsers voorrang moesten geven. Sommige teams gingen naar achteraf bleek te voortvarend van start en moesten het onderspit delven tegen de slowstarters, welke als een oude diesel steeds meer op stoom raakten en richting finish de buit wisten binnen te halen.  De nodige oh’s en ah’s waren niet van de lucht als een hole weer eens op een haar na werd gemist. Het bleef overigens wel opletten geblazen als het ging om het verplicht om en om spelen van de bal. Flaters vanjewelste werden soms gevolgd door de perfecte bal; sommige zaten duidelijk in een flow, maar anderen konden de druk niet aan en hadden dan ook een offday. Het echtpaar Oude Velthuis deed als beginnende golfers behoorlijk van zich spreken door beiden in de prijzen te vallen met als kanttekening dat Joke wel met een betere score Michel het nakijken heeft gegeven.

Het waren weliswaar deze keer 18 holes en we waren ruim drie uur onderweg, maar voor we er erg in hadden zaten we al aan het schuimend bier, de wijn of de frisdrank. Nadat de score-kaarten met stablefordpunten waren ingeleverd, ging het los als het gaat om de uitwisseling van sterke verhalen in afwachting van de uitslag van de jury. Eindelijk was het dan zo ver en konden de prijzen in de vorm van bossen tulpen en flessen wijn worden verdeeld over de 3 beste teams van de dag. Met 37 stableford-punten de combinatie Fred de Vries en Hans Put als winnaars gevolgd door Joke Oude Veldhuis en Dick Faas met 35 stableford-punten en als 3e het team Peter Slobbe en Michel Oude Veldhuis met 32 stablefordpunten.

Met dank niet alleen aan de toernooicommissie in de persoon van Maria en Peter, maar ook aan Harry en Annemieke, die hun vrije zondag hebben opgeofferd om de inwendige mens de verzorgen.                                                                                    

De foto’s van de dag zijn geplaatst in het foto-album op de website en geschoten door huisfotograaf Harold. Het was weer een onvergetelijke golfdag om met plezier op terug te kijken.

DF

lentes1

 

  


Copyright Golfclub Ter Specke © 2017 - 2022