woensdag, 14 juni 2017 09:04

Golftoernooi op Golf- & Countryclub Liemeer op 13 juni 2017

Onderstaand verslag van Frits Rohling

13 juni 2017

Op dinsdag 16 mei ontving ik weer een uitnodiging van Casper en Ben met de mededeling dat zij er in geslaagd waren een leuk golf-arrangement te regelen bij Golf- & Countryclub Liemeer. Ik liet er dan ook geen gras over groeien en meldde mij direct aan, want deelname aan zo’n toernooi resulteert in de meeste gevallen in een leuk en geslaagd toernooi met als afronding een uitgebreide lunch.

Het toernooi was qualifying en de speelwijze Strokeplay/Stableford; een mooie gelegenheid om ook je handicap te verbeteren op de 9-holes, par 3 & 4 baan, “De Bovenlanden”.

Zoals gevreesd mocht worden was de inschrijving al binnen enkele dagen volgeboekt en was het wachten nu op de 13e juni om rond de klok van kwart voor tien met een shotgun-start aan het toernooi te beginnen.
Onze Ben moest zich op het laatste ogenblik wegens persoonlijke omstandigheden uit de organisatie terugtrekken en hoewel hij weer thuis is, moest hij deze dag toch aan zich voorbij laten gaan. Ben, van ons allemaal sterkte toegewenst en bedankt voor een prima georganiseerd toernooi.

Reeds om half negen was men in de gelegenheid om zich te melden bij de organisatie die de voorbereidingen weer tot in de puntjes had geregeld en, na betaling van het inschrijfgeld, de wedstrijdkaarten plus zakje golfballen, twee consumptiemuntjes en een flesje drinken aan de deelnemers uitreikte. Na deze officiële toetreding tot het toernooi kon men zich verder voorbereiden onder het nuttigen van een kopje koffie of thee met een plakje cake.

Alvorens aan het toernooi te beginnen legde Casper de spelregels nader uit en deed marshal Simon mededelingen over natuurlijke en onnatuurlijke omstandigheden die de spelers op de baan zouden kunnen tegenkomen. Als extraatje mochten de deelnemers op vertoon van hun pitchfork een zakje met tees van Simon ontvangen.

Om 09.45 uur liepen de flight-genoten onder een bijna strak blauwe lucht naar hun respectievelijke afslagplaatsen en maakten nader kennis met elkaar. Flight 5 had de meeste tijd nodig om een start te maken op hole 5, daar die het verst van het restaurant verwijderd lag. Dat werd door de opkomende flights gedurende het toernooi ervaren als een vertragende factor. Niettemin werd het toernooi voortvarend gespeeld en was de laatste flight rond de klok van half een terug in het restaurant waar de resultaten conform de Strokeplay/Stableford telling werden uitgerekend. Deze resultaten zullen op een later tijdstip in het Online Golf Systems worden bijgewerkt en kunt u de nieuwe stand van uw handicap bekijken.

De winnaar bij de dames is geworden: Margret Overwijk met 20 punten en bij de heren is dit geworden: Ton Bon met 20 punten.
Beiden van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat.

Na het gebruik van een voortreffelijke lunch ging ieder weer zijns weegs, al dan niet gebruik makend van de gelegenheid om nog eens een ronde te maken over de 9-holes baan “De Bovenlanden”.

Wederom een schitterend toernooi op een schitterende zomerse dag, met een heerlijke temperatuur en een licht verkoelende wind, die het bespelen van de 9 holes, in een prachtige omgeving met veel vennen en plassen, tot een mooie herinnering maakte.

Het is de organisatoren, Casper en Ben, weer gelukt om een goed geolied verloop van het toernooi te realiseren en ik zie uit naar volgend jaar om aan dit toernooi te mogen deelnemen. In bijgaand foto-album nog een sfeer-impressie.

Frits Rohling

foto11


Copyright Golfclub Ter Specke © 2017 - 2022