zondag, 26 september 2021 11:00

Clubkampioenschappen 2021 

Waar vind je dat?

Zowel op zondag 12 september als op 19 september word je bij de aanmelding voor de clubkampioenschappen op het terras verwelkomd met koffie en homemade appeltaart.

Een kleine 40 golfers hadden ingeschreven voor de clubkampioenschappen van 2021.

Eerlijk gezegd viel het aantal deelnemende dames enigszins tegen. Tegelijk de uitnodiging voor de dames om volgend jaar wel mee te doen met deze sportieve happening.

De kwalificatieronde speelde zich af op 12 september.

Vooraf was besloten dat de beste 6 dames en de beste 18 heren zich de 19e weer mochten melden maar dan voor de finale.

Bij de dames waren de namen snel bekend.

Maria van Ruiten, Coby Staats en Margret Overwijk scoorden de eerste dag het best.

Bij de heren lag het iets ingewikkelder; de schifting lag bij 42 slagen en een zestal golfers hadden die score behaald. Een mooi, maar beetje ingewikkeld, World Handicap Systeem bracht aan het licht dat vier 42ers wel door mochten naar de finale en twee helaas niet.

Duidelijk werd wel dat sommige spelers, die tijdens de zonnige zomerse zondagmiddag competitie goed gescoord hadden, nu figuurlijk door het ijs waren gezakt. (Blijven oefenen, de telefoonnummers van de golfpro’s staan op de site).

Op 19 september zou in theorie de kampioen uit de flight moeten komen met de spelers Ruud Pelle, Johan Randsdorp en Hans van der Zwet met respectievelijk 35,35 en 36 slagen uit de eerste ronde. Dat zou best eens spannend kunnen worden.

De damesfinale ontwikkelde zich met weinig verrassingen na een totaal van 41 in de eerste ronde scoorde Maria nu een 37er ; (waar een trainingskampje op de Veluwe al niet goed voor is.)

Maria met de score 78 dus opnieuw clubkampioen zoals een paar jaar eerder. Margret en Coby werden respectievelijk 2e en 3e met 85 en 90 slagen.

Het mannentrio ging om 12.48 uur zeer geconcentreerd van start. Gedurende de eerste 6 holes deed men weinig voor elkaar onder met drietjes viertjes en hier en daar een vijfje. Achteraf hoor je dan dat bij hole 7 het “gelazer” begon. Vanaf grote afstand konden de vele toeschouwers zien dat bij de mannen de concentratie plaats maakte voor spanning waarbij hekken, bomen en struiken voor de golfers steeds op, voor hen, verkeerde plekken bleken te staan.

Op hole 9 rolden landden vanaf de tee 2 van de 3 afgeslagen ballen in de struiken links van de green (dat heet een hindernis). Een strafslagje pakken kan dan heel verstandig zijn in plaats van de strijd aangaan met struiken, wortels en dergelijke; dan loopt die green 9 ook nog af!!!!

Ook plezierig dat er een referee van de NGF aanwezig was.

Uiteindelijk zagen wij na 9 holes een beetje sombere gezichten met scores op de kaart van 41,41 en 42.

Iemand had van die gang van zaken geen weet.

Peter Slobbe; vorige week 38, zat al op het terras met een flesje fris. Hij had zijn ronde achter de rug. Dan blijkt dat hij via zijn dagscore van 34 stap voor stap alle andere deelnemers zijn hielen had laten zien en tot nieuwe clubkampioen gekroond kon worden.

Praktijk en theorie liggen soms ver uit elkaar.

Het is Peter gegund!

De volledige uitslag bij de heren:

1.Peter Slobbe 72,

2 Ruud Pelle 76,

3 Johan Randsdorp 76.

Maria en Peter gaan binnenkort samen hun prijs verzilveren namelijk een greenfee op de grote baan van Liemeer.

Al met al twee prachtige sport zondagen met prima omstandigheden, veel golfplezier, veel toeschouwers en een perfecte organisatie.

Dank aan de toernooicommissie, de hoffotograaf, de referees, de cateringploeg enzovoorts.

Volgende “speciale” toernooi: Het herfsttoernooi op zondag 24 oktober.

HAW

p.s.
Een nog uitgebreider verslag en foto-reportage vindt u terug op
https://www.blikoplisse.nl/item/10524-clubkampioenschap-2021-golfclub-ter-specke

 duo 2021 002


Copyright Golfclub Ter Specke © 2017 - 2022