maandag, 31 mei 2021 09:20

Het laatste golfnieuws

Golfbaan weer qualifying

Na een periode van groot onderhoud zijn vanaf a.s. maandag alle holes weer in gebruik en is de golfbaan dus ook weer qualifying. Wel is het belangrijk om nog even geen trolleys te gebruiken op de velden van de holes 1 t/m 6. Omdat er op termijn nog een korte onderhoudsperiode zal gelden voor de holes 7 t/m 9, geldt tot eind juli nog wel de aanbieding om op de DUNES-golfbaan te Zandvoort 9 holes te spelen voor € 12,50 in plaats van de reguliere € 25,00.    

 

Alle ballen verzamelen (deel 2)
 
Geachte leden.
 
U heeft onlangs een inkijkje gehad in ons (verdronken) bestaan.
Hier is slechts een tipje van de sluier opgelicht en dat is ook wel eens nodig, na al de klappen die wij in ons leven te verduren krijgen. Hieronder een kleine aanvulling.
 
Laat ik mij eerst even voorstellen:
Ik ben een rechtse gele bal  en mijn doopnaam is Callaway. Zit met ZES broers in een golftas.
Dames hebt U hem door?
 
Denk nu niet – gezien mijn naam -  dat ik van hoge komaf ben. Wij komen vaak allemaal uit dezelfde fabriek in een l.l.l. De een krijgt de opdruk ‘Pinnacle’, de ander moet het met ‘Blokker’ doen. Ik dus Callaway!  Wat verschilt, is de prijs die U moet betalen.
 
Nu is het wel zo, dat wij meer in ons mars hebben dan die spek-(Ter Specke) kopers uit ons weten te halen. Backspin komt zeker niet voor in jullie vocabulaire?
 
Wat ik zelf in de praktijk het meeste hoor is: "als".
“Als” de vlag er niet in had gestaan, “als” dit en “als” dat. Ik hoor het alleen: Mij horen jullie niet zeggen: “ ietsje zachter en ik was wel in de hole gezakt, amateur!”
 
Gelukkig heb ik vanuit de fabriek gevoel voor humor mee gekregen, anders was ik allang van kleur verschoten. Van een geheel andere orde is het taalgebruik, dat in mijn nabijheid wordt gebezigd. Het K...woord is niet uit de lucht!
En dan hebben we het over een – in principe -  elitaire sport. Gaan jullie je nu eens gedragen en zeg voortaan bv ‘VOORBIBS’ of ‘KRENTENBOL’.
 
Wat ik zelf erg leuk vind, zijn de regeltjes - boeken vol-  en vooral de discussies hierover. Breek mij de bek niet open. Misschien zijn ze wel bekend, die regels,  maar toepassen: ho maar!
Hier ‘op Lis’  kent men ze niet echt, legt men ze verkeerd,  of,  nog erger, in eigen voordeel uit.
Trouwens de Club helpt ook niet erg mee. Ik ben wel eens van het pad af, maar de Club zeker van de fairway.
Luistert en huivert: In de winter, mag ik geplaatst worden. Na 1 april (hoe verzinnen ze het) blijf je met je handen van mij af.
Februari, droge maand, par is een makkie. Mei 2021 half verz...sorry dronken, Een rollende bal?? forget it.
Nu ik toch bezig ben: ik lig wel eens in een sliding maar nooit in een buggy spoor.
Ga maar lekker met je karretje omlopen, dummy. Ze zijn erg zuinig op die fairways…..
 
Ik moet snel stoppen, anders worden wij (mijn baas en ik) geroyeerd en moeten wij uitwijken  naar "De Vuilnisbelt". Ondanks alles: toch nog liever Golfclub Ter Specke dan daarheen.
 
 
Cally
 

 

Regelvideo’s om de regelkennis te vergroten
 
Onderzoek heeft inmiddels wel geleerd dat de regelkennis een beetje een ondergeschoven kindje is geworden. Het niet altijd goed op de hoogte zijn van de regels, komt het spel vaak niet ten goede en bovendien is het regelmatig aanleiding voor onnodige discussies. De NGF heeft geprobeerd om een heldere uitleg te geven via het uitbrengen van diverse video’s. Ons advies is dan ook om er even voor te gaan zitten en via onderstaande links de verschillende aspecten nog eens door te nemen.  
 
Het begin van je ronde
 
De belangrijkste regels op de afslagplaats
 
Golfregels op de fairway en de rough
 
Golfregels op de green
 
Golfregels in en rond de green
 
Regels over veiligheid en omvangsvormen
 
Wat zijn losse en vaste obstakels ?
 
De bal onbespeelbaar verklaren
 
De bal in een hindernis
 
Een bewogen bal
 
Een verkeerde bal gespeeld, wat nu ?
 
Hoe en waar droppen van een bal
 
Ready Golf (iemand voor laten gaan e.d.) 

Na dit studie-rondje is wel duidelijk, dat het veel leuker is om life-beelden te volgen dan het doornemen van al die leerboekjes.   

Veel sterkte en wijsheid, maar bovenal veel golfplezier ! 
 
 

 Golfcollageregels


Copyright Golfclub Ter Specke © 2017 - 2022