dinsdag, 16 maart 2021 19:42

Loterij + aanpassingen corona-maatregelen

Veiling FC Lisse
Zoals bekend maakt Golfclub Ter Specke volop gebruik van de faciliteiten van FC Lisse en zijn wij dus afhankelijk van het reilen en zeilen van deze vereniging. Door het stoppen van de voetbalcompetitie en het sluiten van de gebouwen heeft FC Lisse veel inkomsten mis gelopen. Reden genoeg om er alles aan te doen om de schade enigszins te beperken. Wij gaan dan ook graag mee in het initiatief om een grote online loterij te organiseren en hopen dat we via deze weg ook een steentje kunnen bijdragen. De veiling van 2020 en vooralsnog ook die van 2021 hebben helaas (nog) niet plaats kunnen vinden. Ook de jeugdloterij van 2021 is vanwege de huidige situatie in de bekende vorm geen optie.  
Met de loterij helpen de kopers onder meer bij het realiseren van een gaaf jeugdplein, waar plannen voor zijn na het voltooien van de nieuwbouw. Er zijn veel mooie prijzen te winnen (in totaal voor €4.500,00), waaronder een bon t.w.v. €1500,00 van Goodnight Slaapkamers en een fiets van Bemelman Bike Sport. De prijs van een lot blijft €2,50 en de trekking zal plaats vinden op 15 april. Voor nadere informatie kunt u het beste onderstaande link aanklikken. 

https://fclisseloterij.lotify.com/?affiliate=b429add5-4339-4e30-bcf0-10859e008b62
 
Laat 16 maart maar komen…..
Het waait behoorlijk, de regen – soms de hagel – slaat tegen de ramen, maar binnen is het aangenaam: wat golfen? Vandaag even niet.
Het is sowieso beter te wachten tot dinsdag …….
Want vanaf dinsdag 16 maart kunnen wij in de wei weer losgelaten worden in flights van 4. Dat gaan we dan ook gewoon weer doen. Vanaf dinsdagochtend – toevallig valt dit samen met de inloop – mag je weer met 4 in een flight golfen. Het betekent wel dat je nog steeds maandag via de marshal een plekje moet boeken, maar de meest gewilde tijden, ik  noem rondom 10.00 uur, zijn niet meer onmiddellijk volgeboekt.
Ook de inlooples op maandagochtend om 10.00 u blijft te boeken. Vis jij elke keer achter het net, ( er zijn maar 8 plaatsen) laat het ons even weten. Dan kunnen we bekijken of er een 2e uur te regelen is. je kunt natuurlijk ook een paar (bijna/duo) privélessen boeken. Dat is echt persoonlijke aandacht. Zie daarvoor de site onder “golfschool”.
Ter herinnering onze huidige afspraken op de golfbaan op een rijtje:

  • Per 10 minuten kan een flight geboekt worden
  • Je boekt voor 9 holes (GEEN 18!), je boekt de Driving Range en/of je boekt een les bij de marshal
  • Je begint je ronde op hole 1, ook in coronatijd
  • Na de 9 holes kan je bij de marshal bekijken of een 2e ronde geboekt kan worden
  • 4 personen per flight geeft meer drukte op de baan: let op 1,5 m
  • Groepsvorming moet vermeden worden, nog steeds
  • Zodra een ‘koffie-to-go’ geregeld kan worden, horen jullie daarvan
    (dat zou leuk zijn….)
  • En Was/ontsmet je handen, houd 1,5 m afstand en draag binnen een mondkapje.

Ook de Algemene Ledenvergadering (ALV) die in het voorjaar gehouden zou  moeten worden, zal nogmaals onder andere omstandigheden georganiseerd worden. Binnenkort horen jullie daar mee over.
Nieuwe leden
Ook dit jaar hebben wij nieuwe leden zien verschijnen. Fijn en welkom op de club. Beginnende golfers, opnieuw doorpakkende golfers en goede golfers: alle smaken hebben we in huis. Helaas kunnen we weinig momenten organiseren waarbij deze nieuwe leden kennis kunnen maken met de sfeer op onze club. Ik hoor ze denken: welke sfeer? Geen maandtoernooi, geen Lentetoernooi, alleen horen zij af en toe over “DE LADDER”, wat dat dan ook mag zijn. Nieuwe leden: er gloort hoop. Als de vaccinaties ons allen hebben bereikt, zal er weer een en ander kunnen worden opgepakt.
Trouwens, die Ladder loopt langzaamaan naar de einddatum: na 1 april zal bekend worden welke dame en welke heer dit seizoen gewonnen heeft. Er staan nog de nodige matches in de agenda’s. Nog 2 weken de tijd om je poule-partner uit te nodigen.
En OGS = E-golf4U geworden: heb jij al ingelogd?

Vrouwen op Golfbaan Ter Specke  
In een tijd waarin we net de Internationale vrouwendag achter de rug hebben en de vrouwen ook in de politiek steeds meer een belangrijke rol gaan spelen, is het goed te constateren dat ook Golfclub Ter Specke op dit onderwerp niet achterblijft. We hebben immers een vrouw als voorzitter en ook binnen alle overige geledingen dames vertegenwoordigend. Alleen de onderhoudsploeg loopt hierin wel wat achter, maar wie weet ? We willen de dames in ieder geval graag even in het zonnetje zetten via bijgaande fotocollage. 

Golftoppers
Het blijft een genot om te genieten van enkele mooie hoogtepunten van het golfen via de link  Golftoppers
 
Dick Faas & Maria van Ruiten

Golfcollagemaart2021nieuwsbrief


Copyright Golfclub Ter Specke © 2017 - 2022