vrijdag, 29 mei 2020 20:28

........we golfen weer...........


De zon schijnt, het gras op de velden is gelijk een biljartlaken, de marshal vanaf woensdag 13 mei op honk, de desinfectant bij de hand, de holes op de greens opgevuld: niets staat het golfen meer in de weg.
De telefoon rinkelt voortdurend: er is veel animo om een starttijd te boeken.
Het is wel even wennen: al die regels!!
Ja, alleen in een flight van 2, geen flights van 3 of 4,
en ja, de driving range en putting green zijn gesloten,
en ja, alleen als er ruimte is na jouw 1e ronde kan voor een 2e 9 geboekt worden,
en ja, het clubhuis blijft nog dicht,
en ja: toch is het aangenaam golfen.
Alle maatregelen zijn er om volgens protocol te kunnen en mogen sporten. Het protocol voor de golfbaan dient goedgekeurd te worden door de gemeente. De club zelf ( marshal) dient toe te zien op naleving van de regels. Controle kan plaatsvinden.
Dus moeten wij op afstand blijven, geen kans op groepsvorming creëren, niet onnodig dingen aanraken. Alles om besmetting te voorkomen.
Alle hulde aan de ( mini) onderhoudsploeg: in de afgelopen weken hebben Johan Randsdorp en Lau Korsuize er voor gezorgd dat de golfbaan in topconditie klaar ligt. Waarvoor dank.
Het groot onderhoud vanuit FC Lisse is vervroegd uitgevoerd en er is veel gedaan aan de ‘randvoorwaarden’ van onze baan. Bomen en struiken moesten er aan geloven, vergezichten werden gerealiseerd, de modderpoelen gedempt en opgevuld met zand. En dan wordt het weer gewoon gras.
Vandaag, donderdag 28 mei, is de (bijna) voltallige onderhoudsploeg weer aan het werk getogen. Allen in goed gezondheid en met frisse zin om de baan nog mooier te maken.
Met het Pinksterweekend voor de deur, nog even de laatste ‘nieuwtjes’.
• 1e en 2e Pinksterdag is de baan gesloten. Omdat er geen marshal is en de aanwezigheid van een marshal voorwaarde is voor het openzijn van de baan, mag er beide zondagen niet gespeeld worden
• Vanaf dinsdag 2 juni zijn trolleys weer toegestaan op de baan.
• De eikenprocessierups is ook weer langsgekomen. Wees alert op gemarkeerde bomen op en rond de velden en parkeerterrein
Vooralsnog zijn er geen wedstrijden, inlooptoernooien, terrassen geopend, helaas.


Veel golfplezier
Maria van Ruiten

Golfer


Copyright Golfclub Ter Specke © 2017 - 2022