zondag 04 november 2018 17:14

Maandtoernooi opnieuw geslaagd

Bij afwezigheid van onze hof-fotograaf deze keer geen foto's, maar wel een mooi verslag van Nel Vonk.
vrijdag 02 november 2018 20:05

Nieuwe golfregels vanaf 1 januari 2019

Waarschijnlijk wist je het al: met ingang van 1 januari 2019 veranderen de golfregels.
Binnenkort kun je hierover nadere informatie verwachten van onze Regel- en handicapcommissie. Door de NGF vindt inmiddels via haar website via verschillende filmpjes echter al een duidelijke uitleg plaats, hetgeen de moeite waard is om te bekijken https://www.golf.nl/regels

 

vrijdag 26 oktober 2018 09:23

Maandtoernooi 2 november in teken van ???

Golfbaan Ter Specke kent meerdere positieve aspecten met naast de lage instapdrempel en de gezellige sfeer vooral ook de vele activiteiten. Dit geeft een grote aantrekkingskracht met als gevolg steeds veel deelnemers en een relatief laag verloop in het ledenbestand. Terwijl het maandtoernooi op de eerste vrijdag van de maand en het wekelijks inlooptoernooi op de dinsdagmorgen nu al een decennium worden georganiseerd, zijn er nu ook nog eens de zondagmiddagcompetitie, het clubkampioenschap en recent gestart de laddercompetitie bijgekomen. En dan hebben we het nog niet eens over een aantal binnenactiviteiten zoals een bridge-drive of een wijnproeverij. Men zegt wel eens "Never change een winning team" en daarom gaan we vrolijk door op de ingeslagen weg. Zo is er a.s. vrijdag 2 november weer het maandtoernooi. Dit weekend lijkt eindelijk de herfst haar intrede te doen, maar als we Weerplaza mogen geloven is het volgende week vrijdag gewoon 13 graden zonder regen en met 50% kans op zon. We gaan er dan ook weer voor de volle 100% tegen aan.

maandag 08 oktober 2018 16:06

Vossenjacht zondag 7 oktober zeer geslaagd

 

Op een stralende zondag op 7 oktober werd er een nieuw fenomeen gepresenteerd bij onze Golfclub. Een “vossenjacht”, bij mijn weten nog niet eerder vertoond.

We werden ontvangen in de businessruimte van FC Ter Specke met koffie en koek. Wanneer men op tijd was gekomen was er ook nog voldoende gelegenheid om in te slaan op de Drivingrange.

Omstreeks 13uur15 werd er een korte uitleg gegeven wat een Vossenjacht bij Golf nu eigenlijk inhoud: Door, naar achteraf werd onthuld, een score door de Vos ( onze Pro Leendert de Goeij) op de baan werd neergelegd als maatstaf te gebruiken, moesten de deelnemers deze score per hole spelen of zo dicht mogelijk benaderen. Echter deze score was verborgen op de vlag van iedere hole zodat het gissen was naar de door de vos behaalde score.

zondag 07 oktober 2018 10:14

Golftoernooi in teken van Leidens Ontzet

 

Vrijdag 5 oktober, het is weer veilig in en om de omgeving van Leiden! De Spanjaarden zijn verjaagd of bijna verdronken. Dat moet gevierd worden. Golfclub Ter Specke heeft daarom haar maandelijks golftoernooi aan dit jaarlijks terugkerend feest gewijd.
Leendert de Goeij had samen met zijn ondersteunende administratieve kracht
en Ank en Maria weer een mooie Flight indeling gemaakt en er werd gespeeld op de baan metStableford telling.

woensdag 03 oktober 2018 13:10

Informatie-bijeenkomst laddercompetitie

Nieuw van de Toernooicommissie!! Zet stappen op de ladder !!

Voor alle (aspirant / proef-) leden van Golfclub Ter Specke gaat er een nieuwe activiteit van start.

Ieder lid dat minimaal baanpermissie heeft kan meedoen en wordt ingedeeld bij 4 andere leden die min of meer dezelfde handicap hebben. Dus je hoeft niet gelijk tegen de Lisser Tiger Woods te spelen… … Maar het is wel DE manier om nieuwe golfvrienden te maken en nieuwe leden te leren kennen.
            Doe mee, geef je op en zegt het voort!!

          

donderdag 27 september 2018 11:51

Golftoernooi 5 oktober: "Haring en witte brood"

In de nacht van 2 op 3 oktober 1574 besloten de Spanjaarden na een langdurig beleg de stad Leiden te ontvluchten toen als gevolg van het stijgende water een deel van de verzwakte stadsmuur instortte en men bang was voor een aanval van de Leidenaren. Toen op 3 oktober de geuzen via de Vliet de stad in kwamen, brachten ze voor de uitgehongerde bevolking haring en wittebrood mee en daarmee was een jaarlijkse traditie ontstaan. Omdat binnen onze gelederen ook de nodige golfers uit de Leidse regio actief zijn, willen wij ook letterlijk en figuurlijk een beetje meeproeven van het sfeertje van het jaarlijks festijn door het maandtoernooi op 5 oktober in het teken te stellen van genoemde lekkernij.

woensdag 26 september 2018 08:42

Laddercompetitie Golfclub Ter Specke

De toernooicommissie van Golfclub Ter Specke heeft het plan opgevat om een vorm van laddercompetitie te starten.

Het doel hiervan is om je uit te nodigen de uitdaging aan te gaan jouw exact handicap te optimaliseren.

Onze keus is gevallen op onderstaande organisatie.

Wij hopen op veel deelnemers en zullen alle tips, suggesties en ideeën die tijdens deze laddercompetitie al spelend ontstaan, ter harte nemen om de organisatie ervan te verbeteren.

Aanmelden kan:

  • Als je lid bent van Ter Specke Golf
  • Als je een actieve geregistreerde handicap hebt
  • Via de toernooicommissie (mail) of d.m.v. de lijst (A4) in het clubhuis
  • In principe voor de Heren- of Damesladder ( bij (te) weinig aanmeldingen wordt het een Mixladder)

En moet: met naam en telefoonnummer en graag vóór 12 oktober 2018

GOLFTOERNOOI ZONDAG 9 SEPTEMBER GOLFCLUB TER SPECKE 

Al enige tijd speelde onze golfpro Leendert de Goeij met de gedachte om een golftoernooi te organiseren voor leden van GolfclubTer Specke die weinig of geen toernooi ervaring hebben en nog niet zo lang met deze mooie sport bezig zijn.

Afgelopen zondag 9 september was het eindelijk zo ver en stonden 24 enthousiaste spelers te trappelen om de baan op te gaan.

De zon scheen volop, de temperatuur was heerlijk  en om 14.10 werd het startsein gegeven. De stemming zat er al meteen goed in en op elke hole was het een en al bedrijvigheid om tot een goede score te komen.

zaterdag 08 september 2018 19:22

Maandtoernooi weer als vanouds

Omdat Rita van der Veer deze keer in de prijzen viel, was het aan haar de eer om onderstaand verslag te maken en daarvoor uiteraard onze dank. Aanvullend is het toch wel het vermelden waard, dat Golfpro Leendert bij zijn inleiding even stil stond bij het overlijden van ons lid van verdienste Ben Kempkes. Wij zullen Ben, die nog steeds samen met Casper actief was bij de inlooptoernooien van de dinsdagmorgen en de periodieke toernooien "buiten de deur", blijven herinneren als een zeer aimabel man en uiteraard ook de man welke ons elk jaar weer voorzag van een gratis amarylis.
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>
Pagina 1 van 41